ALLTID -10% PÅ ALL KEMI, NÄR DU KÖPER FILTER

RABATTEN DRAS AUTOMATISKT I KASSAN

Köp dina spafilter hos oss

Spafilter

Spafilter utgör den absolut viktigaste funktionen på dit spabad. Den arbetar i det tysta och märks sällan av överhuvudtaget, men den är mycker kraftfull. Medan du avnjuter ett skönt bad pågår filtreringsprocessen konstant utan att du tänker på det. Vattnet går genom filtret och blir fritt från diverse smuts och bakterier, medan du kan luta dig tillbaka och njuta av badet. Filtret är det som gör att spabadet håller sig fräsch och väl fungerande, både nu och under en lång tid framöver. Det är spabadets och vattnets främsta försvar mot väldigt små inkräktare, helt enkelt! Funderar du på att införskaffa ett spabad? Då kan vi lova att du inte kommer att ångra dig! Kom bara ihåg att rengöring av spabad är minst lika viktigt som vilket märke och vilka funktioner som själva badet har. 

Besök vår webbshop:

Hur fungerar filter till spabad?

Man kan inte alltid se när vatten i en spabadet är smutsigt. Trots att det kan verka klart och fräscht drar badarna med sig föroreningar som bland annat smuts, oljor, hudkrämer och andra ämnen som försämrar vattenkvaliteten. Därför har alla spabad någon form av filter till spabad. Det är helt nödvändigt för att hålla borta alla restprodukter som människor lämnar efter sig när de går i badet.

Spa-filtrering är en relativt enkel rengöringsprocess att förstå. Det handlar om att vatten går från spabadet, in i filteranläggningen där små oönskade partiklar samlas upp, och sedan ut i sbabadet igen – Rent och fint! De allra flesta spafiltren på marknaden har liknande funktion och utförande. Cylinderformade och väldigt lätta att både rengöra och byta ut helt. Filtret är i regel gjort av plats, och har ett filtermedia (ofta gjort i polyester) virat runt själva cylindern. Mediet är det som samlar upp alla föroreningar, och det är konstruerat i många veckade lager för att kunna samla upp så små partiklar som möjligt.

Man behöver inte oroa sig för att föroreningarna som samlas i filtret läcker ut i badet igen. Så länge spafiltret fungerar felfritt så kommer smutsen att stanna inuti mediet till dessa att det blir rengjort. För att bibehålla en god kvalitet på filtret rekommenderar vi att du rengör det åtminstone ett par gånger i månaden. Om inte filtret rengörs regelbundet kan andra system i spabadet, såsom uppvärmning och pumpar, påverkas negativt. Smuts och skräp har en otrolig förmåga att leta sig in i många utrymmen, vilket kan få som följd att sbabadets funktioner skadas.

Olika typer av filterrengöring till spabad

Det finns två olika lösningar som dominerar marknaden idag: Polypropylen-filter och Lamellfilter. Trots att deras funktioner varierar något så syftar de båda till att uppnå samma effekt. Det handlar helt enkelt om att få bort skräp, smuts, bakterier och annat som inte hör hemma i spabadet. Människor lämnar efter sig mängder av föroreningar när de avnjuter ett spabad. Hårstrån, hudavlagringar och smink är bara några av de partiklar som förorenar vattnet. Det finns naturligtvis många olika priskategorier för den här typen av produkter. Men det går definitivt att hitta billiga filter till spabad som håller hög kvalitet. 

Letar du efter Spafilter?

Lamellfilter

Lamellfilter är i regel gjorda av polyester och är tvättbara, till skillnad från vissa andra spafilter. Filtret är utformat som en patron som sätts i en behållare där den samlar på sig föroreningar ur vattnet. Den här typen av filter kan samla partiklar ur vattnet som är 20 micron eller större. Det kan enkelt rengöras genom att man tar ut filtret och rengör det med hjälp av rengöringsmedel och vattenslang. Väldigt smidigt!

Polypropylen-filter

Polypropylen-filter är extremt effektiva på att samla in icke-önskvärda partiklar ur vattnet. Som namnet vittnar om så är detta spafilter gjort av polypropylen, som ligger i lager inuti filtret för att städa bort smutsen. Detta är ett av de filter som både funnits längst på marknaden och som säljer allra bäst. Det är inte så konstigt med tanke på att de flesta som använder dem blir väldigt nöjda och aldrig vill byta till någonting annat. Filtren byts med fördel ut ungefär var tredje månad, men om badet används väldigt mycket bör detta ske oftare.

Spafiltren hittar du här:

Rengöring av Spafilter

Dags att köpa spabad? Bra val! Då är rengöringen av jacuzzin den viktigaste utmaningen du har framför dig. Se till att spabadsfiltren håller sig rena fräscha och effektiva genom att skölja av dem med jämna mellanrum. När de har gjort sitt och kvaliteten börjar svikta är det dags att kasta ut det gamla och installera nya filter. Rengöringen av filter i spabad är det viktigaste man kan ägna sig åt för att bibehålla ett fräscht spabad. Lägg tid på det så kan du garantera att ditt spabad får ett lång och lyckligt liv, och att du får fortsätta njuta av badet och tampas mot russinfingrar!

Spafilter idag är inte vad de en gång var, det känner alla som varit spaägare och/eller skötare en längre tid till. Dagens filter är utformade på ett väldigt användarvänligt sätt, vilket innebär att de är väldigt enkla att rengöra och byta ut. Den regelbundna rengöringen av filtren bör ske minst ett par gånger varje månad. Naturligtvis påverkar hur ofta du använder spabadet hur regelbunden rengöringen bör vara. För vissa spabad som används väldigt ofta och länge kan man behöva rengöra spafiltren betydligt mer frekvent. Det är nämligen extremt viktigt för spabadets välbefinnande att smutsen inte består i filtret. Allt eftersom en mängd olika föroreningar samlas i vattnet blir filtret mer och mer ansträngt då det ska hålla kvar smutsen i cylindern. När ditt spabadsfilter blir ansträngt försämras dess förmåga att effektivt skydda spabadets från sådant som inte hör hemma där. 

De allra flesta spabadsfilter på marknaden kan rengöras med hjälp av en trädgårdsslang. Man drar helt enkelt upp filtren från spaet spolar av ett poolfilter åt gången. För att säkerställa att man verkligen får bort smutsen rekommenderar vi att man använder någon av alla fenomenala rengöringsmedel som finns på marknaden. Spraya rengöringssprayen på filtret, låt ligga i ett antal timmar så att smutsen löses upp, och spruta sedan vatten genom filtret så att smutsen försvinner.

För de allra flesta människor är det lätt att emellanåt glömma bort saker som man ska göra. Detsamma gäller för rengöring av spabad. Trots att detta är en väldigt viktig åtgärd för att ditt fina spabad ska hålla sig fräsch och inte gå sönder så kommer livet ibland emellan. Ett sätt att jobba mot rengörings-glömskan är att föra kalender över rengöringstillfällen. Om du vet på ett ungefär hur ofta som spabadet kommer att användas kan du lägga in ett intervall som upplyser dig om när det är dags att ta fram slangen. Vi rekommenderar dessutom att du regelbundet kollar kvaliteten på spafiltret så att du kan avgöra när det är dags att byta ut. Spana efter diverse slitage eller sprickor i cylindern eller mediet. Kom också ihåg att det finns mängder av olika spafilter på marknaden med mycket varierande kvalitet. Se till att du väljer ett filter som är både användarvänligt och som håller under en längre tid. Välj bara filter som är byggda av certifierade företag. På Hemson samarbetar vi bara med marknadens  allra bästa tillverkare av filter till spabad!

Vill man använda rotavdrag för inköp av tjänster för sparengöring och rengöring av spafilter så följer du länken ovan.

Prata med oss om saken så kan vi rekommendera en lösning som passar för just ditt spabad.

Besök vår webbshop:

Hur ofta bör jag byta spafilter?

Detta är en vanlig och bra fråga för alla som äger ett spabad eller en pool. Svaret utgår på många sätt från hur ofta spabadet i fråga används. Därför vill vi inte ge intrycket av att det finns ett svar som gäller i största allmänhet. Bytintervallet av spafilter beror helt enkelt på. Så – Hur ofta används ditt spabad? Vi brukar säga att ett bra intervall att sträva efter är att byta spafilter ungefär var tredje månad. Om du använder spabadet mer sällan kan det räcka med var sjätte månad. Om du däremot använder den mer frekvent kan ett tätare intervall vara att föredra.

Hur rengör jag mitt spafilter?

Spafilter kan se ut på lite olika sätt. Beroende på dess utformning kan det finnas särskilda riktlinjer kring hur det bör rengöras. En universalmetod som vi på Hemson brukar tipsa om är att göra följande: Börja med att spola av ditt spafilter med en vattenslang. Det är viktigt att trycket på vattnet inte är för högt. Det kan nämligen skada filtret, om det vill sig illa. Därefter rekommenderar vi att du använder ett särskilt rengöringsverktyg för just spafilter. Med detta handhållna redskap kan du, enkelt och smidigt, dra av smuts från filtret.

Varför är det viktigt att rengöra spafilter?

Som ägare av ett spabad så är det oerhört viktigt att se till att spabadets delar inte skadas. Det är av denna anledning som spafiltret bör tas om hand regelbundet. Många gånger räcker det med att ta ur filtret och spola av det och rengöra med särskilda rengöringsverktyg. I andra lägen kan det vara dags att förse spabadet med ett nytt spafilter. Om man låter ett smutsigt och undermåligt filter verka i spabadet alltför länge kan viktiga delar av spabadet skadas. Det kan exempelvis handla om att pumpen sakteliga slutar att fungera optimalt.

Spafilter av hög kvalitet

Det finns spafilter av varierande kvalitet. Detta är förstås inte unikt för den här sortens produkter utan är genomgående i de flesta branscher. Distributörer vill ofta kunna pressa priserna genom att ta in billiga produkter, ofta till priset av sänkt kvalitet. Så gör vissa företag som jobbar med spafilter, men det är inte modellen för oss på Hemson. Vi arbetar endast med de bästa märkena på marknaden. Detta är genomgående både när det gäller spafilter och andra typer av produkter till spabad och pooler. Denna inställning har gett oss det goda rykte vi skaffat oss i branschen, och det är vi stolta över!

Filter spabad - för god cirkulation

För den som äger ett spabad är det oerhört viktigt att vattnet hålls klart. Detta, kan man säga, har två olika anledningar. För det första är det förstås mest tilltalande med rent och klart vatten för den badsugne. Det finns alltså ett rent estetiskt syfte, om man så vill. Med ett bra spafilter kan detta uppnås. Förutom att det ser fint ut och känns fräscht så finns det en annan aspekt av att hålla vattnet klart. Om vattnet i spabadet är grumligt och smutsigt tyder det på föroreningar. Det kan röra sig om bakterier, smuts och andra typer av oönskade gäster i spabadet. I förlängningen kan detta leda till skador på olika delar av spabadet, exempelvis på pumpen. Även här fyller spafiltret en mycket viktig funktion.

De främsta argumenten för att ha ett högkvalitativt spafilter

Vi har sagt det förut och vi kommer att säga det många gånger: Spafilter är utan tvekan en av de viktigaste delarna för att hålla ett spabad välfungerande. Det finns ett antal olika anledningar till att det är på det här viset, och vi listar dessa här:

  • Med ett bra filter är det lättare att sköta sin pool. Detta eftersom det är lättare att hålla balansen på den poolkemi man regelbundet tillsätter i spabadet.
  • Spafilter ser till att vattnet hålls fritt från bakterier och andra typer av föroreningar. Detta är bra både för spabadet och för de som badar i det. Win-win!
  • Ett filter till spabad kan hjälpa till att hålla luft borta från rören, vilket är en förutsättning för ett välfungerande spabad.

Besök vår webbshop:

Hemson, spafilter och spatillbehör

Vi är glada för att du har hittat till oss på Hemson. Vi är förstås ännu gladare om du har valt att bli kund hos oss. Då har du säkert märkt att vi, inom vår organisation, alltid strävar efter god leverans. Vare sig du är storkonsument av våra produkter eller om du gjort ett enskilt köp av spafilter – Du ska alltid känna dig väl bemött. Det är en del av vår filosofi, och det har gjort oss till ett av Sveriges snabbast växande varumärken inom spaprodukter. Vi säljer spafilter och andra spatillbehör av högsta kvalitet till konkurrenskraftiga priser. När du blir kund hos oss kan du dessutom räkna med att enkelt och smidigt nå oss för frågor och funderingar.

Hur vet jag om jag måste byta ut mitt spafilter?

Det finns flera olika metoder att ta till för att ta reda på om filtret bör rengöras eller bytas ut. Det vanligaste, och kanske också enklaste, sättet är att använda sig av särskilda testremsor. Remsorna talar om huruvida ditt spabad är i behov av nytt spafilter. Det finns annars andra typer av testmetoder avsedda för att avgöra kvaliteten på vattnet. Dessa kan också fungera vägvisande då du funderar på om ditt filter behöver bytas ut. En tredje variant är förstås att ta hjälp av återförsäljare av spabad och spafilter. Denna metod är förstås mer kostsam och passar möjligen bättre då man misstänker större fel på spabadet.

Filter spabad, varför?

Ta några ögonblick och fundera över hur mycket ditt spabad får utså. All den förorening som träder i poolvattnet när det används. Det kan röra sig om smuts, hudavlagringar, bakterier och restprodukter till schampo, tvål, kosmetika och annat. Det är av denna anledning som det är absolut nödvändigt att ha ett väl fungerande spafilter. Spafiltret utgör nämligen den del av spabadet som rensar ut alla oönskade partiklar. Tack vare dess uppbyggnad kan vattnet renas från mycket små inkräktare. Vattnet kan fortsätta njutas av utan att du behöver vara rädd att skada varken spabadet eller badare.

Besök vår webbshop:

Lägg till din rubriktext här