ALLTID -10% PÅ ALL KEMI, NÄR DU KÖPER FILTER

RABATTEN DRAS AUTOMATISKT I KASSAN

Spabad tillbehör

Spabad kan fylla många olika syften. Det finns de människor som helt enkelt införskaffar ett bad för att ha någonstans att ta det lugnt efter en hård dag på arbetet. Eller de som har gått i pension och känner för att få lite lyx i vardagen. Vissa skaffar spabad för att få hjälp med några särskilda kroppsliga besvär. Ett varmt och skönt bad kan faktiskt underlätta för både ledsmärtor och stressrelaterade krämpor. För andra är den sociala aspekten det viktigaste. Man vill kunna bjuda hem vänner på festligheter som bland annat innebär spabad. Kort och gott – Syftena till att skaffa ett spabad kan vara många och väldigt olika. Men det finns en gemensam nämnare: Det är härligt! Oavsett vilket ditt syfte med spabadet är så kan hela upplevelsen förhöjas om du införskaffar några bra spabadstillbehör. Med rätt tillbehör kommer du knappt vilja lämna badet. Sanna våra ord, vi vet vad vi talar om!

Så vilka spabadstillbehör ska du köpa? Det är såklart upp till dig! Fråga dig själv vilken typ av livsstil du har, och på vilket sätt du skulle kunna höja upplevelsen av spabadet. Ta spabadets storlek och modell med i beräkningarna, och fundera över hur den kommer att användas. Ska du använda spabadet i sociala syften? Då vill du kanske ha möjlighet att spela musik och/eller erbjuda en lösning för att kunna ställa ifrån sig en dryck. Har ditt spabadande snarare ett meditativt och stressreducerande syfte? Se till att omge dig med spabadstillbehör som ger dig möjlighet att slappna av till fullo. Oavsett syfte så bör du prioritera två saker gällande ditt spabad: 1) Det ska vara säkert. 2) Det ska vara relativt enkelt att underhålla.

Har du svårt att bestämma dig och behöver tips på spabadstillbehör? Då kan du glädjas åt att du har hamnat på helt rätt hemsida! På Hemson har vi både mängder av produkter och bred kunskap som du kan dra nytta av.

Spabadstillbehör för bekvämlighet och avkoppling

Faktum är att varma bad har varit verktyg för människors avkoppling i tusentals år. Så även idag! Många människor ser sina spabad som en plats där de får ta det lugnt från vardagens stress. Och för att kunna koppla av är det ofta viktigt att kunna få vara privat när man sitter i badet. Tyvärr är det inte alla som har en sådan tomt att de ostört kan nyttja sitt bad. Ytterligare en viktig aspekt av badandet är att poolen är lättillgänglig. Det ska vara enkelt och smidigt att komma i och ur spabadet.

Integritet

Upplever du att du inte har någon plats där du får bada utan att grannar eller förbipasserande ser in? Du är inte ensam! Det finns däremot spabadstillbehör som syftar till att ge spabadare möjlighet att bada ostört. Nämligen skärmar. Skärmar är lätta att sätta upp, och de kommer i mängder av olika storlekar och former. Många lösningar är portabla och därmed enkla att flytta och byta plats på, medan andra används mer permanent. För de som önskar mer permanent avskärmningslösning så brukar stängsel och galler vara vanligare.

Inte nog med att spabadstillbehör som skärmar kan skydda dig från den nyfikna allmänheten. Många lösningar kan dessutom skydda dig och din pool från väder och vind. Alla vet att det svenska vädret stundtals kan vara komplicerat, och vi tycker inte att man ska behöva välja bort badet bara för att det blåser eller regnar en skvätt ute.

Tillgänglighet

Det kanske låter som en självklarhet, men faktum är att det faktiskt kan vara krångligare än man tror att komma i och ur ett spabad. För den som har någon skada som förhindrar rörligheten eller för den som inte är jätteung längre kan ordentlig lösning för stege, handtag och/eller trappsteg utgöra skillnaden mellan bad eller inte bad. På Hemson är vi bestämda på den här punkten. Äger du ett spabad så ska du också kunna använda det, snabbt och enkelt. Som tur är finns det mängder av spabadstillbehör som syftar till att hjälpa människor med just detta.

Spabadet är en plats där människor av olika storlekar ska vara välkomna. Men alla har som bekant inte samma storlek. För att underlätta för barn och för kortare vuxna finns sittlösningar som gör att de hamnar högre upp när de avnjuter ett spabad. Det finns massor av olika typer av säten som kan hjälpa till så att alla, långa som korta, kan trivas i bade. Därför är detta är ett spabadstillbehör som vi rekommenderar alla att skaffa!

Rätt spabadstillbehör - För ökad säkerhet

Säkerheten bör komma framför allt annat när man talar om vilka spabadstillbehör man ska införskaffa till sitt spabad. Det finns alltför många exempel på när olyckan har varit framme till följd av oförsiktighet gällande pooler. Skydda dig själv och dina nära och kära genom att införskaffa rätt tillbehör.

Säkerhetslock

Alla tycker om att bada i spabad. Inte minst barn. När du äger ett spabad är det oerhört viktigt att du försäkrar att inga små barn, oavsett om de är dina egna eller andras, har tillgång till poolen. Ett låsbart lock kan motverka att objudna gäster i alla åldrar använder din pool och utsätter sig själva för fara. Detta är ett av de viktigaste spabadstillbehören du skaffar. Bortsett från att spalock som enkelt kan låsas fast håller andra borta från din pool så är det också väldigt bra för själva poolen. Ett skydd gör att värmen i spabadet håller sig i vattnet och inte försvinner ut i luften. Det gör i sin tur att du kan vara mer energisnål gällande ditt spabad. Dessutom utgör skyddet ett utmärkt skydd mot skräp och smuts som annars hade landat rakt i poolen.

Staket

Staket och grindar är spabadstillbehör som inte bara syftar till att du ska få bada utan att grannar och förbipasserande spanar på dig. Det är också en viktig åtgärd för att hålla borta oinbjudna gäster, särskilt barn. När man installerar staket runt poolen så gör man två vinster. Å ena sidan så får man naturligtvis ett faktiskt skydd mot människor som vill inkräkta på poolen. Å andra sidan sänder man en signal säger “Här har vi koll på säkerheten”. Barn, ungdomar och vuxna som vill åt ditt spabad anar att du kan ha vidtagit ännu fler säkerhetsåtgärder, såsom kameror.

Övriga spabadstillbehör

Det är halt i spabad. Det är ett faktum som många människor har fått erfara. Ofta klarar man sig undan med en kortvarig smärta i ett knä, men om det vill sig illa kan skadan få värre konsekvenser. Särskilt om man är äldre. Vi tycker att man ska göra allt för att förhindra att detta sker, och det finns gott om spabadstillbehör som man kan installera. Ett vanligt tillbehör är förstås handtag som gör att det blir både lättare och säkrare att ta sig i och ur poolen. Bra ljussättning har också räddat många människor från att halka och ta felsteg i spabad. Vi rekommenderar alla som införskaffar ett spabad eller pool att köpa pooltillbehör i form av belysning i och omkring poolen. Dessa gör att man kan garantera säkerheten även under bad som sker kvälls- och nattetid.

 

På Vivilla kan du läsa mer om spabad och spabad tillbehör

Lägg till din rubriktext här