ALLTID -10% PÅ ALL KEMI, NÄR DU KÖPER FILTER

RABATTEN DRAS AUTOMATISKT I KASSAN

Spalock FAQ

Hur mäter jag spalocket?

Om du är nöjd med hur nuvarande locket passar ska du utgå och mäta befintligt lock (inte badet). Mät längd, bredd samt hörnradie.

Mät längden och bredden
Mät längden och bredden på locket. Om du inte hittar ett lock med de exakta måtten kan du välja ett lock som är något större. Att ha ett större lock påverkar inte funktionen. Den nedhängande kjolen kommer att maskera eventuella storleksskillnader. Isoleringsförmågan är densamma även om locket är lite större.

Mät hörnradien (avrundningen på hörnen)
Mät från där avrunningen börjar till det fiktiva hörnet enligt bilden.
Om du inte hittar ett lock med den exakta hörnradien kan du välja ett lock med spetsigare hörn (alltså mindre radie). Den nedhängande kjolen döljer storleksskillnaden och isolering påverkas ej.

Mät på spabadet
Om du inte har ett befintligt lock med tillfredsställande storlek, så kan du i stället utföra
mätningarna på själva badet. Mät längd och bredd och avrunda uppåt. Några centimeter för stort gör inget. Mät alltid från spabadets bredaste del, se bilderna.

Kan jag vara säker på att spalocket passar?

Du behöver inte känna till tillverkare eller spabadsmodell för att välja rätt lock. Rätt lock får du fram genom mätning av befintligt lock eller spabad.

Så länge du inte väljer ett för litet lock så kommer det passa. Upp till 4 cm för stort lock är okey (sticker då ut 2 cm på varje sida). Den ned hängande kjolen döljer storleksskillnaden och isoleringen bibehålls.

Hörnradien – Det går bra att ha ett lock med spetsigare hörn, alltså mindre hörnradie. Upp till 8 cm mindre hörnradie går bra (sticker då ut 3,2 cm). Ett lock med något spetsigare hörn är ibland t.om. att föredra då det blir lättare att öppna och stänga.

Om det visar sig att locket du köpt trots allt inte passar har du alltid möjlighet att returnera det. Locket ska isf återsändas i samma emballage och du som köpare står för fraktkostnaden.

Är det bra kvalitet på Hemsons spalock?

Hemson har varit med och designen spalocken för bästa kvalitet. Spalocket består av flera delar, bl.a. isolerblock, fuktspärr, sömmar, stålbalk i mittparti, marinvinyl mm. När vi tog fram våra lock för tillverkning valde vi att maximera kvaliteten på materialen för lockets samtliga delar. Läs mer om våra lock här 

Vad är leveranstiden på spalock?

Lagerförda varor skickas ut samma dag om beställningen läggs innan 11:00 på en vardag, i annat fall sker utskeppningen nästa arbetsdag. Nästan alla leveranserna tar 1-3 dagar. 

Kan jag ångra och returnera locket om jag inte är nöjd?

Svar Ja. 14 dagars returrätt gäller. Du har möjlighet att ”testa” locket genom att snabbt lägga på det på spabadet för att t.ex. säkerställa storlek och utseende. Locket får inte i övrigt användas, blötas ner eller på annat sätt begagnas. Vid retur av spalocket ska locket vara i nyskick och återsändas i oförstört orginalemballage. Du som kund står för kostnaden för returfrakt.

Är det garanti på spalocken?

Hemson tillhandahåller (2år) tvåårig garanti på spalock för köparen, som ett skydd mot defekter relaterade till tillverkning och materialfel. Du kan läsa mer om våra garantier på sidan köpvillkor

Spafilter FAQ

Hur väljer jag rätt filter?

Hemson.se har ett pedagogiskt tillvägagångsätt för att du enkelt ska hitta rätt filter och att du ska vara trygg med att det filter du köper passar ditt spabad.

Du hittar rätt filter antingen genom ”sök utifrån anslutning” eller ”sök utifrån spabadstillverkare”. Länk till filterväljaren 

Kan jag vara säker på att filtret passar spabadet?

Du behöver inte känna till filtertillverkare eller spabadsmodell för att hitta rätt filter utan rätt filter får du fram genom mätning av befintligt filter.

Du har hittat rätt filter om:

  • Anslutningen är samma som befintligt filter. En differens på 1-2 mm är helt okej.
  • Filterlängd och bredd har ungefär samma mått som befintligt filter. Det spelar ingen roll om det skiljer någon centimeter.

 

När du hittat rätt filter enligt ovan kommer filtret fungera utmärkt till ditt spabad.

Är det bra kvalitet på Hemsons Spafilter?

Filtrena är av högsta kvalitet och tillverkade för maximal filtreringförmåga och lång livslängd. Lamellerna på lamellfiltrena är gjorda av veckat polyester. Ju tätare veckning är desto större filteryta skapas. Hemsons filter har tät veckning vilket också kan ses produktbilderna. Själva materialet på lamellerna är gjorda av en speciell typ av fiberpolyester framtagen just för effektiv vattenfiltrering.

Vad är leveranstiden på Spafilter?

Filterbeställningar skickas samma dag om beställningen läggs innan 11:00 på en vardag, i annat fall skickas dem nästkommande arbetsdag. Leveranserna tar oftast 1-2 dagar och leverera till närmaste postombud.

Hur väljer jag rätt filter?

Lagerförda varor skickas ut samma dag om beställningen läggs innan 11:00 på en vardag, i annat fall sker utskeppningen nästa arbetsdag. Nästan alla leveranserna tar 1-3 dagar. 

Hur väljer jag rätt filter?

Lagerförda varor skickas ut samma dag om beställningen läggs innan 11:00 på en vardag, i annat fall sker utskeppningen nästa arbetsdag. Nästan alla leveranserna tar 1-3 dagar. 

Spakemi

För information gällande spakemi hänvisas till den produktinformation som finns tillsammans med avsedd produkt i vår webshop här på hemsidan.

Tillbehör och övriga produkter

För information gällande andra produkter hänvisas till den produktinformation som finns tillsammans med avsedd produkt i vår webshop här på hemsidan.

Övriga frågor

Kan jag ångra mitt köp?

Självklart! Vi på Hemson vill att ni ska vara nöjda med det ni köper hos oss och tillämpar 14 dagars ångerrätt. För att göra en retur fyller du i vårt returformulär här.

Kan jag byta till annan vara?

Om du vill byta behöver du först returnera produkten och därefter genomföra ett nytt köp av önskad produkt på hemsidan. Hemson återbetalar beloppet minskat med returfrakten 69kr när produkten inkommit till Hemson i oskadat skick. För att göra en retur fyller du i vårt returformulär här.

Kan man handla i butik eller hämta upp varorna själv?

Svar Nej. Hemson har ingen fysisk butik och all leverans sker med DHL från vårt centrallager.

Kan man ringa och beställa över telefon?

Hemson.se är en webshop och du måste genomföra köpet via hemsidan. Med det sagt kan du alltid ringa oss på 08-12455110 så hjälper vi dig genom att guida hur du går till väga. Vi har telefontider måndager 09:00-17:00 samt tisdag-fredag 16:00-17:00

Övrigt

Lägg till din rubriktext här