Köp ditt spalock här

Spalock

Ett spabad är helt beroende av ett heltäckande spabadslock för att fortsätta vara fräscht och fungera felfritt. Man kan säga att den här typen av skydd är värdefull av två anledningar. Å ena sidan så kan man, med hjälp av locket, se till att värmen stannar kvar i spabadet och inte smiter ut i luften. Å andra sidan håller det naturligtvis borta saker som inte alls hör hemma i ditt spabad. Från fåglar och andra djur till kvistar, löv och annat icke önskvärt. Så länge du ser till att skydda ditt spabad med ett tätt och högkvalitativt spalock så kan du se till att vattnet hålls varmt, fritt från smuts och är redo att badas i när som helst. Det finns spalock till en rad olika priser och omfattning. Oavsett vilken storlek och form ditt spabad har, och oavsett om du letar efter ett billigt spabad eller är beredd att lägga en större slant. Vi garanterar att du hittar vad du letar efter hos oss på hemson!

Precis som med alla andra ägodelar som man är rädd om måste man ta hand om sitt spalock för att behålla kvaliteten. Naturligtvis kommer det en tidpunkt då locket inte längre pallar för trycket utan måste bytas ut. Fram till den dagen finns det mycket som du, som ägare eller skötare, kan göra för att få skyddet att hålla de där extra åren. Nedan presenterar vi en lista över hur du kan vårda skyddet på bästa sätt. Den följs av en genomgång om hur du kan tänka när det är dags att leta efter en ersättare. På Hemson har vi lång och god erfarenhet av att arbeta med alla möjliga typer av pooler, spabad och lock för olika former och storlekar. Vi vet vad vi snackar om! På byggahus.se kan du hitta mer information om spalock.

Besök vår webbshop:

Lock till spabad - vård

Alla högkvalitativa spabadslock som säljs hos oss är designade och skapade för att kräva så lite underhåll som möjligt. Men ingenting varar för evigt. Om du värnar om ditt spabad bör du också ta god hand om locket emellanåt. Hur då? Det finns ett antal enkla steg som du kan följa för att hålla locket i skick!

Här hittar du information gällande rengöring och filtrering av spa och spafilter

Försiktighet

Det är viktigt att vara varsam när man hanterar spalock. Skyddet är gjort av vatten-resistent vinylplast och omges av skum, plast och laminat. Det finns helt enkelt en hel del som skulle kunna gå sönder om det inte hanteras försiktigt. Skulle locket rivas sönder eller få någon annan typ av skada kan det inte längre skydda spabadet optimalt. Värmen från badet förångas och går igenom de skadade delarna, och små partiklar och djur kan ta in i spabadet. Släpa inte skyddsöverdraget till spabadet på marken och håll det borta från vassa, trubbiga och hårda kanter och föremål.

Ett spalock fritt från påfrestning

Det är oerhört viktigt att du ser till att ditt lock hålls fritt från påfrestande vikt. Snö, is och stora mängder regn som trycker på lockets ovansida orsakar ofta skador. Själva materialet i spalocket töjs ut eller spricker vilket gör att värmen från badet kan sippra ut. Samtidigt kommer det kalla regn- eller snövattnet och kall luft in i spabadet och gör att du får en kylig överraskning nästa gång du känner för ett bad.

Spalocket är inte en möbel

För vissa kanske detta låter som en självklarhet, men det tål att nämnas ändå. Många skador sker för att människor, i regel barn, behandlar locket som någonting man utan vidare kan sitta eller till och med hoppa på. Vi rekommenderar därför alla, särskilt de som har barn i närheten av spabadet, att vara noga med att påpeka att det inte bör behandlas som en möbel. Locket till spabadet ska behandlas som ett skydd för spabadet, ingenting annat.

Vädra i rätt lägen

Alla spabad behöver då och då fyllas på med bakteriedödande kemikalier. Vi rekommenderar alla att omedelbart efter att de tillsatt rengöringsmedlet låter spabadet andas i ungefär en halvtimme. Detta är någonting som man gör för att ämnena man tillsätter ska fungera optimalt. Klorin och flera andra kemikalier måste nämligen komma i kontakt med luft för att börja verka ordentligt. Om man är alltför snabb med att täcka badtunnan med locket kan dessutom de kemikalier som stiger med vattenångan hamna i locket istället för att gå ut i fria luften. Det kan orsaka viss skada på plasten. Var på den säkra sidan och låt vattnet ånga av sig en stund!

Letar du efter spalock?

Spabadslock - Dags att byta?

Du kan inte skydda ditt älskade spabadslock för alltid. Oavsett om du ser efter det pedantiskt och regelbundet rengör det enligt alla konstens regler så kommer du så småningom att behöva byta ut det mot ett nytt. Men hur ska man veta när det är dags att införskaffa ett nytt lock? Inspektera locket själv. Spana efter sprickor, hål eller andra förslitningar. Se efter så att spalocket inte sviktar inåt i mitten av skyddet. Du kan också känna efter om locket har blivit tyngre med tiden. Om vikten har ökat innebär det att skyddet absorberar vatten, och det innebär i sin tur att det inte kan hålla borta ångan lika bra längre. Det är ett tecken på att det är dags att skaffa nytt, helt enkelt. Använd också näsan för att undersöka kvaliteten. Det berömda lukttestet fungerar inte bara på matrester, utan även på lock till spabad. Eftersom locket utsätts för stora fukt- och värmepåfrestningar finns det risk att bakterier attackerar. Luktar det illa? Då kan det handla om att oönskade småkryp tagit sig in.

Har något av ovanstående problem drabbat ditt spalock? Här får du några tips på hur du kan tänka kring ditt nya!

Passform

Ditt spalock måste ha exakt rätt passform, annars kommer det inte att fungera. Om skyddet är för stort så kommer det inte att kunna garantera att alla luckor täcks. Oavsett om du införskaffar ett kostsamt lock med extremt hög kvalitet i materialet kommer detta att förstöra för spabadet och för dig när du är sugen på att bada i den!

Se upp för vädret!

Det händer faktiskt väldigt ofta att spalock skadas eller till och med förstörs på grund av att de blåser iväg. Om en kraftig vind tar tag under locket kan de dras med och flyga förvånansvärt långt. När du letar efter ett nytt skydd är det viktigt att du tittar efter ett som kan fästas ordentligt i ditt spabad. Se till att locket kan spännas fast och justeras ordentligt. Då har vädret inte en chans!

Barnlås

Som med så mycket annat i livet så är det viktigt att kunna garantera barnens säkerhet när det gäller spabad. Det spalock som du väljer att införskaffa bör ha särskilda lås som gör att barn inte kan avlägsna skyddet från spabadet och på så vis utsätta sig själva för livsfara. Säkerheten framför allt!

Att hitta det bästa spalocket

När det kommer till underhåll av spabad finns det inget som är så fundamentalt viktigt som spalock. De skyddar vattnet, och i förlängningen sbabadets andra delar, mot i stort sett all extern förorening när den inte används. Vad som däremot är väldigt viktigt att komma ihåg är att det spalock man väljer måste vara anpassat. Det finns många olika typer av spabad. Det gäller både funktioner och storlekar. För att det lock till spa man väljer ska fylla önskad funktion måste det alltså vara skräddarsytt. Locket måste vara producerat utefter exakt det spabad man har.

Spalocken hittar du här:

Lock spabad

Så hittar du rätt.

På Hemson har vi lång erfarenhet och bred kunskap inom allt som har med spabad att göra. Om du undrar vilket lock du bör ha till ditt spa så finns våra experter nära till hands. Vi har lock för spabad av alla olika storlekar och funktioner och konsulterar gärna alla som går i spalocks-tankar. Om du, utöver spalock, behöver andra tips och råd om ditt spabad – exempelvis om spakemi, filter eller annat – så svarar vi gärna på dessa frågor också. Vi kan det mesta, helt enkelt!

Lock spabad

Rätt spalock

I den bästa av världar så skulle alla lock till spa hålla samma höga kvalitet. Dessvärre befinner vi oss inte där ännu. Det finns gott om varumärken som producerar högkvalitativa spalock och andra spatillbehör. Men tyvärr finns också de vars produkter inte når upp till den standard man kan förvänta sig. På Hemson ser vi det som en självklarhet att endast arbeta med de allra bästa varumärkena på marknaden. När du väljer att köpa lock för ditt spabad hos oss kan du räkna med att du får det bästa. Det är så vi har blivit ett av vår branschs mest uppskattade företag, särskilt när det gäller spalock. Det är vi mycket stolta över!

Konsten att inte förstöra ett spalock

På Hemson arbetar vi enbart med marknadens bästa märken. Detta gäller såväl för lock till spabad, kemikalier, filter och annat pool- och spabadsrelaterad. Med detta sagt vill vi återigen betona vikten av att vara försiktig med det spalock du väljer att införskaffa. Även om de lock till spa vi arbetar med håller mycket hög kvalitet kan de skadas om de inte sköts på rätt sätt. Det finns framförallt två aspekter som du bör tänka på för att skydda locket i största möjliga mån.

  1. Se alltid till att ta av och lägga på spalocket utefter de instruktioner som följer med.
  2. Se till att aldrig belasta locket till ditt spa, exempelvis genom att ställa diverse saker på det.

Underhåll av spalock

Sverige är ett land med fyra årstider. Iskalla vintrar byts mot stundtals glödheta somrar, och dessa väderväxlingar sliter på många olika saker. Lock för spabad är en sådan sak. Om du äger ett spabad som befinner sig utomhus året om är det viktigt att du tar hand om spalocket. Detta leder till två positiva saker.

  1. Spalockets livstid kan förlängas väsentligt då du inte låter snö, is eller vatten sakta bryta ner det.
  2. Spabadet skyddas bättre eftersom locket inte har några skador som gör att föroreningar tar sig ner i vattnet.

Märker du att locket till ditt spabad behöver rengöras eller göras fritt från ex. is? Ta av det, skaka av det och smörj in det med medel som syftar till att skydda materialet!

Hur vet jag när jag bör skaffa ett nytt spalock?

Vi har sagt det förr och vi säger det gärna igen: För att ditt spabad ska hållas fräscht och problemfritt under lång tid behöver du se till att ha ett bra lock. Ett bra spalock är ett lock som sluter tätt och som inte släpper in yttre föroreningar när badet inte används. Många som äger pool av olika slag frågar oss hur man vet att man bör skaffa nytt lock till sitt spa. En mycket vanlig varningssignal är när spalocket börjar säcka ihop. Detta märks ofta genom att vatten lätt samlas uppepå. Mitten av trycks ned och sidorna åker upp. I dessa lägen är det viktigt att inte låta problemen bli värre.

Lock till spabad hittar du här:

Se upp för sprickor i ditt spalock

Väder och vind bryter ner det mesta. Lock för spa som används för utomhusbruk är inget undantag. Om man inte är försiktig med sitt spalock så kommer det förr eller senare att behöva bytas ut eller repareras. Det är bra att, som ägare av spabad och lock, hålla koll på olika typer sprickor som kan uppstå. Om man märker att färgen på locket börjar blekna och/eller att höljet börjar släppa i kanterna – ja, då kan det finnas anledning att reparera eller byta ut eftersom det då ser finare ut rent estetiskt. Om man däremot märker att själva spalocket börjar spricka så bör man verkligen göra något åt saken snabbt. Ett spalock med sprickor leder ofta till att spakemin är svår att hålla balanserad. Detta eftersom utomstående föroreningar samt snö och regn tillåts träda in genom locket till spabadet.

Rätt mått på spalock

Alla lock för spa bör vara måttanpassade utefter den specifika modell som de avser skydda. Detta är viktigt för att det ska fylla sin funktion fullt ut. Upplever du att det kan vara svårt att veta exakt hur du ska tänka kring måtten? Då kan du tröstas med att du är långt ifrån ensam. Det är vanligt att uppleva att mått för lock till spabad är komplicerat. Komplicerat men icke desto mindre viktigt.

Har du frågor kring vilket av Hemsons alla spalock som du bör köpa till ditt spabad? Hör av dig till oss! Vi är experter på allt som har med lock och spabad att göra. Vi hjälper dig att hitta rätt.

Varför spalock från Hemson?

Det finns gott om återförsäljare av lock för spa i Sverige. Att ha så stort fokus på kvalitet som vi på Hemson har är dock ovanligt. När du väljer att köpa spalock av oss kan du räkna med kvalitet i alla led. Efter en trygg betalning får du de varor du beställt levererade snabbt och smidigt. Alla varor som du köper från oss – om det så handlar om lock för spabad, poolkemikalier eller filter av olika slag – håller genomgående hög kvalitet. Detta kan garanteras tack vare att vi endast arbetar med de bästa varumärkena på marknaden. Om du har några frågor eller funderingar kan du dessutom snabbt nå vår kundservice. Det gäller både innan, under och efter avslutad order.

Lock till spabad hittar du här: