ALLTID -10% PÅ ALL KEMI, NÄR DU KÖPER FILTER

RABATTEN DRAS AUTOMATISKT I KASSAN

Poolskydd

Det finns två huvudsakliga anledningar till varför alla som förfogar över en pool bör införskaffa ett högkvalitativt poolskydd. Å ena sidan handlar pooltäckningen om att skydda poolen och vattnet från all yttre påfrestning som man kan tänka sig. Fågelspillning, löv, jord och annan smuts som man inte önskar ha i sin pool hålls borta. Å andra sidan handlar det om att skydda människor i poolens omgivning från poolen.

Det finns olika typer av pooltäckning som fyller olika behov. Kanske behöver du poolskydd för en rund pool? Eller har din pool en annan, mer ovanlig, form? Det finns de som behöver särskilt poolskydd för vintern och de som riktar in sig på de poolskydd som är billigast. Du kommer att hitta någonting som passar din smak, dina behov och din plånbok. Oavsett om du behöver pooltäckning för vinter, vår, sommar eller höst. Oavsett om du vill att ditt överdrag till poolen ska vara billigt eller om du vill lägga pengar på ett mer kostsamt poolskydd. Vi garanterar att marknaden erbjuder de poolöverdrag som just du vill ha!

Poolöverdrag för ökad säkerhet

Pooler kan vara mycket farliga för vissa människor. Det kan handla om personer som inte är simkunniga eller på grund av rörelsehinder inte bör vistas i vatten. Oftast handlar samtalet om poolsäkerhet om barn som, av naturliga skäl, bör hållas borta från den fara som poolen kan utgöra. Att skydda barn är den viktigaste anledningen till att alla bör ha ett bra skydd till sin pool. Det förstår man när man får ta del av den skrämmande statistik som finns att tillgå. I många av världens mest utvecklade länder är drunkning nämligen en av de vanligaste orsakerna till att små barn, i åldrarna 1-4 år, mister livet. Hälften av alla drunkningsolyckor bland barn sker dessutom i ett hem där det finns pool. Ofta handlar det om att de vuxna har vänt bort blicken i så lite som 5 minuter när det fruktansvärda inträffar. Vi vet att detta är obehagliga och inte särskilt upplyftande fakta, men verkligheten är inte alltid behaglig. Om du har en pool eller planerar att köpa en – Införskaffa ett säkert poolskydd och håll olyckan borta från dig själv och människor i din omgivning! Alla de skydd som vi på Hemson förser svenska folket med håller absolut högsta kvalitet för att vi också ska kunna garantera högsta säkerhet.

Det finns förstås extremt många pooler, och därför ett väldigt brett utbud av olika tillbehör. Vi vill betona att inte alla poolskydd garanterar säkerhet. För att klassas som ett säkerhetsskydd måste anläggningen kunna hålla upp för, gott och väl, en människas vikt. Det räcker inte med ett täcke för att garantera säkerheten om någon skulle trilla i. En sådan lösning kan till och med ha motsatt effekt, så det händer att människor fastnar i poolöverdraget.

Poolöverdrag i Mesh

Poolskydd som är gjorda i materialet mesh är särskilt framtagna för att kunna användas länge. Detta är en vanlig lösning när det handlar om att säga hej då till poolen över vintern, och dra över ett stabilt skydd fram till det är dags för bad igen. Många upplever att detta är en väldigt smidig lösning, mycket på grund av att den kräver väldigt lite underhåll av ägaren. Nederbörd silas genom materialet medan skräp och smuts stannar på ytan och ger sig iväg när vinden tar dem. På mesh-skydd uppstår aldrig pölar, och det i sig är ett bra skydd från att småbarn och husdjur ska ge sig ut på pöl-jakt uppe på poolen!

Fast poolskydd

Fasta poolskydd skiljer sig inte avsevärt mot de i mesh, utan de båda lösningarna fästs och fungerar på liknande sätt. Dessa skydd lämpar sig sämre för områden där det ibland kommer stora mängder nederbörd, eftersom vattnet inte passerar igenom. Däremot kan den som väljer ett fast poolskydd glädjas åt att de har ett mycket starkt säkerhetsskydd som förhindrar olyckor. På engelska kallas den här typen av säkra skydd för “solid” (Sv. fast, säker), vilket förstås vittnar om vad deras huvudsyfte är. Många väljer att använda sig av pumpanläggning för att minska förekomsten av att vattenpölar bildas på poolöverdraget.

Pooltäckning som sparar energi och skyddar miljön

Det spelar inte särskilt stor roll hur effektiv och kostsam pumpanläggning och uppvärmning du har så länge du inte har införskaffat ett lock eller överdrag till poolen. Förutom att våra täta och högkvalitativa poolskydd kan rädda liv så kan de också spara stora mängder energi. Det krävs nämligen massvis med energi och kostar mycket pengar att värma upp en pool. Eller, man skulle snarare kunna säga att utmaningen framförallt handlar om att bevara värmen i poolen. I en ständigt oskyddad pool lämnar värmen poolen på samma sätt som att en kaffekopp så småningom blir kall. Värmen avdunstar helt enkelt upp i luften, och vi måste ständigt fylla på med ny värme i poolen. Med ett poolöverdrag som täcker varenda millimeter av poolen, och som dessutom vilar direkt på vattenytan, kan man på ett effektivt sätt hindra värmen från att lämna poolen. Och på så vis hindra pengarna från att vaporisera ur plånboken. Detta är förstås särskilt viktigt då det är kallt ute. Därför rekommenderar vi alla att införskaffa ett tätt vinteröverdrag till poolen för att behålla värmen. Faktum är att de allra bästa skydden kan göra att majoriteten av all värme består. Precis som kaffet i en termos, med andra ord! Undersökningar har visat att den här typen av skyddsanordningar kan minska energikostnaden för en pool med hela 70%. Snacka om klimatsmart! Dessutom så finns pooltäckning för alla typer och storlekar av pooler. Oavsett om du behöver poolöverdrag för en stor och rektangulär pool eller om du behöver poolskydd för en rund mindre pool så finns det produkter som passar perfekt för dig.

Det finns ytterligare en viktig miljö- och energiaspekt som vi vill belysa här. Med poolskydd kan man minska mängden bakteriedödande medel i vattnet. Varför då? Av två anledningar. För det första så försvinner inte de ämnen man tillsatt i vattnet i samband med att vattnet avdunstar. Sådant förekommer nämligen i ickeskyddade pooler. För det andra så håller poolöverdraget borta mycket av de föroreningar som annars letar sig ner i vattnet. Vilket såklart innebär att man inte behöver tillsätta lika mycket klor och annat bakteriedödande i poolen. Vattnet blir renare och klarare med färre poolkemikalier, och de som på grund av sina allergier inte tidigare kunnat bada kan nu ansluta resten av badarna! En allergismart och två miljösmarta flugor i en smäll!

Varierande kvalitet på poolöverdrag

Precis som inom många olika marknader består marknaden för poolskydd av produkter med varierande kvalitet. Den dyraste produkten behöver inte nödvändigtvis vara den som fungerar bäst och håller längst. Men om du funderar över att skaffa ny pooltäckning rekommenderar vi dig att titta runt på vad som erbjuds av olika aktörer innan du bestämmer dig. På grund av den relativt stora efterfrågan som finns på poolöverdrag så har många olika företag valt att ge sig in i matchen. Idag kan man till och med köpa poolskydd på mångsysslande företag som biltema och bestway. Vi tror att man får den bästa kvaliteten om man går till några som verkligen vet vad de talar om. På Hemson har vi valt att specialisera oss på en sak – högkvalitativa poolskydd för alla typer av pooler. Vi garanterar att de poolskydd som vi säljer är av marknadens absolut högsta kvalitet. Gör ett besök i vår webbshop och spana in sortimentet.

Har du några ytterligare frågor om poolskydd, leveranstid, garanti eller om någonting annat – Kontakta oss via mail eller telefon!

 

Information om bygglov för pool och poolskydd hittar du under denna länk.

Lägg till din rubriktext här