ALLTID -10% PÅ ALL KEMI, NÄR DU KÖPER FILTER

RABATTEN DRAS AUTOMATISKT I KASSAN

Pooltillbehör

Alla som någonsin har ägt eller ansvarat för en pool vet att det ibland kan vara ganska krävande. Poolskötseln måste vara spot-on för att vattnet ska fortsätta kännas fräscht att hoppa ner i efter en lång dag på arbetet. Du läser artiklar om andra poolägare som inte verkar göra något annat än att ägna sig åt poolvård dagarna i ända. När man har vant sig vid att äga pool är det vissa gånger lätt att glömma bort varför man faktiskt har skaffat en pool från början. Syftet med den är förstås inte att man ska släpa omkring på en poolhåv och lyfta upp löv ur vattnet. Syftet är förstås att man ska njuta. Det ska vara skönt, roligt, socialt och avkopplande, bland mycket annat.

Även om det ibland kan kännas som att själva underhållet av poolen är ett heltidsjobb i sig så måste du tillåta dig att njuta av poolen så ofta du kan. Ett effektivt sätt att ta sig tid för att avnjuta ett poolbad är att införskaffa pooltillbehör som tilltalar just dig och dina bad-behov. Att införskaffa och underhålla en pool kan vara kostsamt, men eftersom det finns ett stort utbud av företag som producerar pooltillbehör på marknaden behöver det inte kosta särskilt mycket att få det där lilla extra.

Man skulle kunna säga att i stort sett all poolutrustning fyller två övergripande syften. De finns å ena sidan de poolprodukter vars huvudsakliga syfte är att vara funktionella. Ett exempel på en sådan produkt är en matta som ska förhindra att man halkar när man är blöt om fötterna vid sidan av poolen. Inte särskilt underhållande, men viktigt likaså. Å andra sidan finns de pooltillbehör vars huvudsakliga syfte är att vara roliga att använda när man badar i poolen. Det kan exempelvis handla om bollar, volleybollnät eller rutschkanor. Deras främsta funktion är förstås att underhålla dig och de andra som badar i poolen.

Ibland är poolprodukter som underhåller och poolutrustning som skapar säkerhet kring poolen vitt skilda saker. En boll och ett parasoll har exempelvis helt olika syften. Underhållning respektive skydd mot solen. Men faktum är att det finns ett antal pooltillbehör som fyller båda syftena. Låt oss börja med lamporna i poolen. Ett perfekt redskap för att inge trygghet och motverka olyckor genom att se till att ingen trillar i poolen ofrivilligt. Å andra sidan fungerar LED-lampor till poolen som en riktig stämningshöjare eftersom poolen både blir vacker och betydligt roligare att bada i även när det är kväll och natt. Detsamma gäller för produkter som poolhåv och olika typer av drinkhållare.

Poolhåv

Poolhåven är ett av de vanligaste och mest klassiska tillbehören till pool. Det finns förstås många olika varianter, storlekar och utformningar av håvar till pooler, som alla fyller olika syften. Även prisklasserna kan skilja ordentligt mellan olika tillverkare. Var noga med att fundera över vilket pris du vill lägga dig på, och vilken typ av håv du behöver, innan du klickar hem en från vår sida med pooltillbehör online.

Poolhåv för poolskötsel

Det är ett utmärkt redskap för att skapa en trivsam och ren poolmiljö. De allra flesta som äger en pool och som är noggranna med att inte löv och skräp hamnar i vattnet brukar ofta ha en poolhåv nära till hands för att lätt ta bort det värsta. Beroende på hur stor din pool är så är det förstås viktigt att du införskaffar en håv med tillräckligt stor räckvidd för att du ska kunna dra den genom hela anläggningen. Det finns både bottenhåvar och ytvattenhovar, beroende på om skräpet flyter eller sjunker. Vi rekommenderar alla som äger en pool att ha minst en högkvalitativ och relativt lång håv i nära anknytning till poolen. Oavsett vilken poolform eller vilket poolpaket du har så garanterar vi att du kommer att ha nytta av en håv. Se vårt utbud av pooltillbehör för att läsa mer om vilken som passar för dig.

Poolhåv för simning

Okej, även om de allra vanligaste är att använda sin poolhåv för att städa och rensa poolen så kan de också fylla andra syften. Det finns exempelvis många barn som lär sig att simma när de får möjlighet att ta stöd med armarna mot en håv. Om du har tillgång till en pool och har barn (eller för all del vuxna) som vill lära sig att simma så kan du gott och väl använda dig av den som redskap. Se bara till att införskaffa en håv att hög kvalitet som inte riskerar att gå av.

Ölhållare för poolen

Poolen är en plats för människor att kunna slappna av och socialisera sig bland familj och vänner. Föreställ dig att du har bjudit hem gäster på poolfest. Musikanläggningen spelar glad musik, alla badar och har det trevligt. Och sist men inte minst: en uppblåsbar flamingo med 4 hållare för öl passas omkring mellan er. Inte illa va? Tro det eller ej, men för många poolägare är det första och mest obligatoriska inköpet av pooltillbehör en ölhållare till poolen. Det finns massor av coola pooltillbehör i form av diverse flytbrickor där man kan ställa sina drinkar stabilt utan att de välter ner i vattnet. Gillar du inte öl? Eller föredrar du kanske alkoholfritt? Inga problem! Det är inte bara öldrickare som kan ha flytbricka till poolen. Ölhållaren är inte bara en ölhållare, utan anpassad för att kunna bära upp alla möjliga förfriskningar. Vin, saft, mojito, fanta, coca cola – Ja, whatever floats your boat (or pool).

Distributörer av pooltillbehör

Marknaden för pooler växer, och med det följer en expanderande marknad för tillbehör. Idag går det att hitta ett antal populära pooltillbehör på Rusta. Poolkemisten är en av Sveriges vanligaste försäljare av poolprodukter, och även Best Way säljer poolutrustning till poolägare runt om i vårt avlånga land. Tyvärr är det inte alla återförsäljare av pooltillbehör som levererar högkvalitativa produkter. När du letar efter tillbehör till poolen eller poolskydd är det därför viktigt att du säkerställer att de håller den kvalitet som du vill ha och som du förtjänar.

Är du på jakt efter ett poolpaket till hemmet? Glöm inte att din upplevelse förhöjs väsentligt om du införskaffar några roliga och funktionella poolprodukter.

 

Boverkets rekommendationer gällande pooltillbehör

Lägg till din rubriktext här